Продукти:
• 1 телешки далак
• 250 г крехко месо без кокал
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 с. л. олио
• 50 масло
• червен и черен пипер
• чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре далака и го разрязваме по дължина, без да прекъсваме, посоляваме го. В сгорещеното олио леко задушаваме нарязаното на малки късчета месо, ситно нарязания лук и подправките.
С тази плънка напълваме далака, зашиваме го и слагаме в тава. Отгоре поръсваме със сол и черен пипер. Поливаме с разтопеното масло и вода, която да достигне до половината на съда. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...