Кулинарни рецепти » Бъбреци в сметана

 Бъбреци в сметана

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свински бъбреци
• 3 главички лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино
• 200 г сметана
• 2-3 стръка пресен лук
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме бъбреците от тлъстините, разполовяваме ги и ги киснем 1-2 часа в марината от вода и оцет. Изплакваме и ги нарязваме на филийки.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещеното масло 2-3 мин на силен котлон. Прибавяме бъбреците и пържим още 1-2 мин, като бъркаме непрекъснато. Прехвърляме бъбреците в тавичка и ги слагаме във фурната на 170°С.

Сгорещяваме виното, наливаме разбитата сметана, подправяме със сол и пипер и варим 3 мин. Заливаме бъбреците със соса, запичаме и преди поднасяне поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало