Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свински бъбреци
• 3 главички лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино
• 200 г сметана
• 2-3 стръка пресен лук
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бъбреците от тлъстините, разполовяваме ги и ги киснем 1-2 часа в марината от вода и оцет. Изплакваме и ги нарязваме на филийки.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещеното масло 2-3 мин на силен котлон. Прибавяме бъбреците и пържим още 1-2 мин, като бъркаме непрекъснато. Прехвърляме бъбреците в тавичка и ги слагаме във фурната на 170°С.
Сгорещяваме виното, наливаме разбитата сметана, подправяме със сол и пипер и варим 3 мин. Заливаме бъбреците със соса, запичаме и преди поднасяне поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...