Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви с мащерка

 Пълнени пъстърви с мащерка

Продукти:

• 4 пъстърви
• 4 скилидки чесън
• 4-5 резена сушени домати
• 2 зелени лимона
• 8 с.л. зехтин
• мащерка, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, мащерка, чесън и наситнените сушени домати, предварително накиснати във вода.

Напълваме коремчетата с резенчета лимон и завиваме рибките в алуминиево фолио. Печем на скара или грил-тиган по 10 минути от всяка страна. Сервираме със задушени зеленчуци.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало