Я
стия с риба » Ястия на фурна

1871 |

0
Акула на керемида
Продукти:
• 6 котлета от акула
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 лимон
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко. После отцеждаме и ги натриваме с черен пипер и сол. (По желание можем да използваме и други подправки.)
Оставяме да престоят още един час, овалваме ги в брашното и леко ги запържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Покриваме дъното на три керемиди за готвене с нарязаните на парчета лук и домати. Слагаме по малко чесън и разпределяме отгоре рибените котлети. Покриваме с колелца от лимона, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в умерено загрята фурна.
24.07.2012 г. / Антоанета Стефанова
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)