Кулинарни рецепти » Рибник

 Рибник

Продукти:

• 1 по-голям шаран
• 7-8 глави лук
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 ч. ч. счукани орехи
• олио
• чубрица
• черен пипер
• сол

За тестото:

• 1 кг брашно
• мая, колкото половин кибритена кутийка
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. олио
• сол
• хладка вода

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме лука, чушката и домата. Изпържваме сместа в олио до омекване. След като я свалим от огъня, прибавяме смлените орехи, чубрицата и черния пипер. Размесваме добре и посоляваме на вкус.

С тази смес напълваме предварително добре почистения е посолен отвсякъде шаран. Зашиваме отвора.

Изсипваме в подходящ съд 3/4 ч. ч. хладка вода. Слагаме в нея маята, 1 щипка сол и 2 ч. л. брашно. Разбиваме сместа на гъста боза и я оставяме за 10 минути на топло, за да втаса маята.

Изсипваме брашното в подходяща тава, правим кладенче в средата му и сипваме вътре втасалата мая, хладка вода и още малко сол. Омесваме меко тесто, което разделяме на две и разточваме две доста дебели кори.

Слагаме първата в намаслена тавичка, намазваме я с олио и отгоре поставяме напълнения шаран. Покриваме с втората кора. Ако е останало от плънката, нареждаме я около рибата.

Оформяме тестото с нож, очертавайки главата и оформяйки люспите. Намазваме отгоре с олио и печем рибника около 2,5 ч в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало