Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 с.л. брашно
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Задушаваме ги в олиото и малко вода.
Нарязваме рибата на парчета, пускаме я в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.
Подсушаваме сварената риба, овалваме я в брашното и я слагаме при доматите. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, подправяме с черен пипер и сол, прибавяме парченца лимон и варим 5-6 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...