Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 с.л. брашно
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Задушаваме ги в олиото и малко вода.
Нарязваме рибата на парчета, пускаме я в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.
Подсушаваме сварената риба, овалваме я в брашното и я слагаме при доматите. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, подправяме с черен пипер и сол, прибавяме парченца лимон и варим 5-6 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...