19.08.2019 година
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  2040  |   0  
Задушен шаран в кора
Продукти: (за 5 порции)

• 1 шаран
• 1-2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. ориз
• 100 г гъби
• 1 домат
• 1 лимон
• 50 г стафиди
• магданоз, черен пипер, сол

За тестото:

• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. вода
• 1 белтък
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме шарана отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза и също го запържваме, докато стане прозрачен. Добавяме попарените и нарязани на ивички гъби, обелените и настъргани домати, стафидите и ситно нарязания магданоз. Наливаме малко топла вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме много добре.

Сипваме плънката в тавичка и я задушаваме на фурна, докато омекне оризът. Напълваме шарана с тази смес, зашиваме и го намазваме с олио.

От брашното, яйцето, водата и малко сол омесваме твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и увиваме в нея шарана. Намазваме отгоре с белтъка и печем в умерена фурна. Изваждаме от фурната, отстраняваме хлебната кора /тя не се яде/ и поднасяме.
08.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019