20.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия в тенджера
  2072  |   0  
Гулаш от херинга
(Англия)
Продукти: (за 4-5 порции)

• 6 херинги
• 40 г мас
• 3 глави лук
• 2 с. л. брашно
• 500 г кисело мляко
• 2 с. л. хлебен сос
• 1 лимон
• червен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме херингата, отстраняваме костите и я посоляваме и подкиселяваме с лимон. Нарязваме я на кубчета.

Ситно нарязания лук задушаваме леко, прибавяме брашното, запържваме до златисто и разреждаме с вода, така че да се получи гъст сос. Подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути.

Прибавяме хлебния сос и кубчетата херинга и оставяме ястието на слаб огън да заври. Преди поднасяме разбъркваме с кисело мляко и настъргана лимонена кора.
06.03.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020