Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибено филе
• 200 г гъби
• 3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на колелца и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Наливаме виното, прибавяме нарязаните гъби и чесън и наситнения магданоз. Посоляваме и задушаваме 5-6 мин на умерен огън.
Прибавяме рибата, захлупваме и задушаваме на слаб огън. Накрая отстраняваме капака и варим, докато се сгъсти сосът.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...