Кулинарни рецепти » Пилешка каша със сирене и зеленчуци

 Пилешка каша със сирене и зеленчуци

Продукти:

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• половин пакетче краве масло
• 100 г брашно
• 1 к.ч. натрошено сухо сирене
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Сваряваме го както е цяло в подсолена вода заедно с нарязания на четвъртинки лук, моркова, целината и магданозения корен. След това отстраняваме кожата и го обезкостяваме.

Отделно в сгорещеното масло запържваме леко препеченото брашно. Наливаме от бульона, в който сме варили пилето толкова, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме с дървена лъжица.

След 15-20 мин прибавяме нарязаното пилешко месо и държим на огъня само няколко минути. Преди сервиране поръсваме кашата с натрошеното на ситно сухо сирене.

Автор: Ралица Пенева

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало