Кулинарни рецепти » Пиле с хайвер от зелени домати

 Пиле с хайвер от зелени домати

Продукти:

• 1 по-тлъсто пиле
• 1/2 ч.ч. олио
• 500 г зелени домати
• орехови ядки от 15 ореха
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• магданоз, черен пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, натриваме го със сол и черен пипер и го запържваме леко в олио. Прибавяме след това 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме месото, докато омекне.

Изпичаме във фурната зелените домати, обелваме ги и счукваме заедно с ореховите ядки и скилидки чесън. Прибавяме ситно нарязан магданоз, 4 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 с.л. захар и сол на вкус. Разбиваме добре сместа и изсипваме в подходяща чиния.

Нареждаме месото и поливаме със соса от задушаването. Между порциите месо слагаме твърдо сварени яйца или по 1 малък червен домат.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало