Кулинарни рецепти » Кавърма по етрополски

 Кавърма по етрополски

Продукти:

• 1 сварена кокошка или голямо пиле
• 3-4 глави лук
• 2 глави чесън
• 3-4 с.л. масло или олио
• 3-4 домата или 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, чубрица
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и леко го задушаваме. Добавяме чесъна на цели скилидки, нарязаните домати и накъсаното на порции месо.

Подправяме със сол и червен пипер, заливаме с 1-2 ч.ч. вода и варим десетина минути. Накрая поръсваме с магданоз и чубрица.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало