Кулинарни рецепти » Кавърма по етрополски

 Кавърма по етрополски

Продукти:

• 1 сварена кокошка или голямо пиле
• 3-4 глави лук
• 2 глави чесън
• 3-4 с.л. масло или олио
• 3-4 домата или 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, чубрица
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и леко го задушаваме. Добавяме чесъна на цели скилидки, нарязаните домати и накъсаното на порции месо.

Подправяме със сол и червен пипер, заливаме с 1-2 ч.ч. вода и варим десетина минути. Накрая поръсваме с магданоз и чубрица.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало