Кулинарни рецепти » Задушено пиле от Франция

 Задушено пиле от Франция

Продукти:

• 1 пиле
• 2 с.л. масло
• 8-10 малки главички лук
• 100 г гъби
• 1 ч бяло вино
• 1/2 ч.ч. сметана
• резенчета лимон
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета. Запържваме главичките лук в масло и добавяме и гъбите. Слагаме месото, сол, черен пипер и виното.

Задушаваме всички продукти на слаб огън, докато месото омекне. Преди да свалим от котлона слагаме сметаната. Поднасяме с резенчета лимон и магданоз.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало