Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 700-800 г бамя
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• половин лимон
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме бамята в смес от равни количества оцет и вода. След 1 час я изваждаме, отцеждаме я и я изплакваме добре на течаща вода.
Нарязваме месото от пуйката на порции и я изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, а след това – брашното. Поръсваме с червен пипер, разреждаме с гореща подсолена вода и връщаме месото.
Варим ястието на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме отцедената и изплакната бамя. Нареждаме върху бамята нарязаните на филийки домати и лимон и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...