Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко месо
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 500 г чушки
• 100 г печурки
• 1 к.ч. бадеми
• 1 ч.л. вегета
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 с.л. царевично брашно
• лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязаните чушки и целина. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 10 мин.
Прибавяме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на филийки гъби. Поръсваме захарта и вегетата и подправяме с червен пипер и сол на вкус. Накрая слагаме бадемите. Готвим на умерен огън.
Малко преди да свалим от огъня сгъстяваме с брашното, а готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...