Кулинарни рецепти » Пиле с гъби и лук

 Пиле с гъби и лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета, които изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги слагаме при пилето. Наливаме виното и посоляваме на вкус. Захлупваме и варим около 45 мин на слаб огън.

След това изваждаме пилешките парчета в чиния, а към соса прибавяме сметаната и разбъркваме много добре. Връщаме пилето в соса и варим още 3-4 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало