Кулинарни рецепти » Гъска със зрял боб

 Гъска със зрял боб

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг месо от гъска
• 2 ч.ч. сварен зрял боб
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме месото, нарязваме го на порции и го изпържваме в загрятото олио от всички страни, докато хване корица. Прибавяме ситно нарязания лук, а също така нарязаните на ситно моркови, пащърнак, целина и магданозен корен. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.

Прибавяме предварително сварения и отцеден боб и доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода. Поръсваме с черен пипер и стрит джоджен и задушаваме на тих огън около 30 мин. Накрая прибавяме счукания чесън и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало