Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 яйца
• 1 к.ч. бира
• 1 ч.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
Разбиваме жълтъците и ги разреждаме с бирата. Посоляваме и прибавяме брашно, колкото да получим рядко тесто. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Потапяме парчетата пилешко месо в така приготвената паста и ги пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...