Кулинарни рецепти » Руло Стефани

 Руло Стефани

Продукти:

• 1 кг кайма (смес)
• 2-3 глави лук
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 2-3 сварени моркова
• 1-2 кисели краставички
• магданоз
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата и накиснатия в млякото и отцеден хляб. Прибавяме наситнените подправки, поръсваме с черен пипер и сол и омесваме много добре.

Разстиламе каймата върху домакинско фолио и подреждаме в средата й ситно нарязаните моркови, нарязаните на четвъртинки яйца и краставичките, нарязани на пръчици.

С помощта на фолиото навиваме каймата на руло, което слагаме в намаслена тавичка. Заливаме го с олиото и малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Величка Богданова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало