Кулинарни рецепти » Агнешко месо с кисело мляко и яйца

 Агнешко месо с кисело мляко и яйца

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 3 връзки пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 1 връзка джоджен
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца. Прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме малко олио и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 2-3 часа. След това я разпределяме в гювечета.

Слагаме във всяко гювече по парченце масло, захлупваме и печем в умерено загрята фурна. Когато месото омекне, изваждаме гювечетата и ги заливаме с яйцата, които сме разбили заедно с киселото мляко и брашното. Запичаме ги отново, докато хванат розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало