Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тавичка заедно с нарязания на малки парченца лук. Наливаме олиото и печем в силна фурна.
След 20 мин поръсваме сол и червен пипер и наливаме 1 к.ч. топла вода. Продължаваме да печем в умерена фурна.
Щом месото омекне, заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и допичаме 10 мин в слаба фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...