Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г телешка кайма
• 1 връзка корени за супа
• 30 г олио
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата
• 3-4 картофа
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• 1 л костен бульон
Начин на приготвяне:
Изчистваме и нарязваме на ситно лука и корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио.
Добавяме каймата и я запържваме. Поръсваме с червения пипер, посоляваме и наливаме бульона. Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим супата около 1 час.
Малко преди да я свалим от огъня, прибавяме настърганите на ситно ренде домати и доваряваме още 10 мин. Ако е необходимо, доливаме топла вода.
Готовата супа застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. При сервиране поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...