Продукти: (за 4 порции)
• 500 г месо от предната част на агнето
• 2 връзки зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• оцет, сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца, заливаме с вода и слагаме на огъня да заври. Обираме пяната и посоляваме.
Отделно запържваме в маслото нарязания на дребно лук, прибавяме брашното и червения пипер и отдръпваме от огъня. Сипваме запръжката към врящата чорба и прибавяме ориза.
Щом той омекне, сваляме от огъня, застройваме с разбитите с оцета яйца и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...