Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 л зелев сок
• 1 стрък праз
• 1 парче кисело зеле
• 2 сухи червени чушки
• 20-25 свински пръжки
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Кипваме зелевия сок и слагаме в него ситно нарязания праз, нарязаното зеле и чушките, които сме киснали 2 часа в студена вода, а след това сме ги почистили от семената и сме ги нарязали на парченца. Варим на умерен огън, докато зелето омекне напълно и прибавяме пръжките.
В отделен съд загряваме олиото, отстраняваме от огъня, слагаме червения пипер, разбъркваме и изсипваме запръжката в чорбата. Варим още 5-6 мин и поднасяме чорбата гореща.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...