Кулинарни рецепти » Народна чорба

 Народна чорба

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г телешко или говеждо месо
• 300 г джолан
• 1,5 л вода
• 2-3 глави лук
• 3-4 малки моркова
• 1 парче целина заедно с листата
• 1 парче пащърнак
• 1-2 корена от магданоз
• 1 стрък праз
• 1 домат
• 5-6 скилидки чесън
• 2 филии хляб
• 2 с.л. извара
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме шарено месо, заливаме го със студена вода, добавяме джоланчето, посоляваме и варим на слаб огън. Обираме внимателно пяната.

Малко преди да омекне месото, прибавяме целите глави лук, целите морковчета /ако са големи, разрязваме ги на 2-3 парчета/, корените от пащърнак и магданоз, праза, нарязан на едри парчета, целината - корен и стебла, скилидките чесън, клончетата магданоз и накрая - добре узрелия домат. Не доливаме вода.

Свареното месо и зеленчуците трябва да омекнат, но да не се разкашкат. Поднасяме чорбата гореща с кубчета от препечен хляб и малко извара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало