Продукти: (за 4 порции)
• 300 г ситно нарязано агнешко месо
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л. олио или бучка краве масло
• 1 ч.л. брашно
• половин кафена чаша ориз
• 1-2 яйца
• 2-3 с.л. кисело мляко
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и магданоза на ситно. Задушаваме ги в разтопеното масло и няколко супени лъжици вода. Прибавяме брашното, разбъркваме няколко пъти, заливаме с гореща вода, посоляваме и пускаме месото. Варим на тих огън.
След омекваме на месото, слагаме ориза. Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня, поръсваме чорбата с черен пипер и застройваме с яйцата, разбити с киселото мляко.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...