Кулинарни рецепти » Агнешка чорба със спанак

 Агнешка чорба със спанак

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г агнешко месо
• 250 г спанак
• 1 връзка пресен лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 8-10 зърна черен пипер
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в сгорещеното олио. Като се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязаните спанак и пресен лук. Позапържваме и тях, поръсваме с червен пипер и заливаме с 6-7 ч.ч. топла вода.

Като възври чорбата, прибавяме ориза и черния пипер. Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Застройваме готовата супа с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало