Кулинарни рецепти » Агнешка супа

 Агнешка супа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г предно агнешко възтлъстичко месо
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 2 с.л. ориз
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• джоджен, магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парчета, заливаме го с 1,5 л вода и оставяме да ври. Щом възври го отпенваме.

Прибавяме маслото, обеления и разрязан на две лук, сол и черен пипер на вкус. Варим на умерен огън.

Около 15 мин преди свалянето на супата от огъня прибавяме ориза, а към края поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен. Застройваме супата с яйцата, разбити с 1 с.л. оцет, и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало