Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г предно агнешко възтлъстичко месо
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 2 с.л. ориз
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• джоджен, магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парчета, заливаме го с 1,5 л вода и оставяме да ври. Щом възври го отпенваме.
Прибавяме маслото, обеления и разрязан на две лук, сол и черен пипер на вкус. Варим на умерен огън.
Около 15 мин преди свалянето на супата от огъня прибавяме ориза, а към края поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен. Застройваме супата с яйцата, разбити с 1 с.л. оцет, и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...