Кулинарни рецепти » Яхния от зрял фасул и нахут

 Яхния от зрял фасул и нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г черен зрял фасул
• 100 г нахут
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 по-голяма глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 к.л. куркума
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба и нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и ги изсипваме във вряща подсолена вода. Подправяме с куркума и варим на слаб огън. Щом поомекнат, прибавяме обелената и ситно нарязана тиквичка и варим още 30 мин.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, счукания лук и кимиона. Щом станат златисти прибавяме ситно нарязаните чушки и червения пипер. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало