Кулинарни рецепти » Праз с фалшива майонеза

 Праз с фалшива майонеза

Продукти: (за 4 порции)

• бялата част на 4-5 по-големи стръка праз
• 60 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 250 г кисело мляко
• 1 с.л. лимонов сок
• 4 твърдо сварени яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 2 л подсолена вода и сваряваме нарязания на по-дълги парчета праз. Отцеждаме и го слагаме в голяма затоплена плитка чиния.

Разбиваме на пяна омекналото масло и с биене прибавяме един по един жълтъците, брашното и разреденото с малко вода кисело мляко. Бъркаме сместа на умерен котлон, докато се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Заливаме праза с този сос и гарнираме с нарязаните на четвъртинки твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало