Кулинарни рецепти » Картофи със сос бешамел

 Картофи със сос бешамел

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г картофи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме едрите, а дребните оставяме цели. Сваряваме ги в подсолена вода, в която сме сложили цели стръкчета копър, и след това ги отцеждаме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио. Наливаме прясното мляко и част от водата, в която сме варили картофите, колкото да получим рядък сос.

Оставяме соса да възври и заливаме с него картофите. Посоляваме и варим 5-6 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с черен пипер или ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало