23.08.2019 година
С
упи » Постни супи
  1973  |   0  
Бирена супа
(Швеция)
Продукти:

• 1 бутилка светла бира
• 1 бутилка тъмна бира
• 1 парче лимонова кора или джинджифил
• 2 с. л. захар
• 1 яйце
• 2 с. л. брашно
• 1 жълтък
• малко прясно мляко

Начин на приготвяне:

Оставяме бирата да заври заедно с лимоновата кора. Разбиваме 1 с. л. брашно в малко студено мляко и го изливаме в супата. Подправяме със захар и малко сол.

Разбъркваме добре яйцето, останалото брашно и малко мляко и много бавно, при постоянно бъркане ги изливаме в супата. След като ври 5 минути, сваляме от огъня и застройваме с жълтъка.

Поднасяме супата с препечени хапки хляб.
25.08.2012 г. / Златомира Петкова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019