Кулинарни рецепти » Панирани пълнени маслини

 Панирани пълнени маслини

Продукти:

300 г едри зелени маслини без костилки
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън
2 тънки резена шунка
4 с.л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
2 с.л. зехтин

За панировката:

1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 ч.ч. галета
зехтин (олио) за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме лука, чесъна, шунката, зехтина и черния пипер в миксер и пасираме до получаване на гладко пюре. С помощта на шприц пълним маслините със сместа.

Загряваме зехтина (олиото) в тиган на умерена температура. Овалваме маслините първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. Пържим до златисто.

Изваждаме и редим в подходящ съд за сервиране. Поръсваме с магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало