Кулинарни рецепти » Колелца от грис

 Колелца от грис

Продукти:

• 600 мл прясно мляко
• 120 г грис
• 60 г натрошено сирене
• 30 г краве масло
• 1 яйце
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото, посоляваме го, прибавяме подправките и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме гриса. Варим, докато получим гъста каша. Отстраняваме от огъня, прибавяме маслото, разбитото яйце и настърганото сирене и разбъркваме добре сместа.

Разстиламе я на пласт с дебелина 1 см в тавичка, която предварително сме изплакнали със студена вода. След 2 часа, когато сместа е изстинала много добре, с помощта на чашка изрязваме колелца с диаметър 4 см.

Подреждаме колелцата в намаслена тавичка и върху всяко колелце поръсваме разтопено масло и настърган кашкавал. Запичаме ги до пожълтяване в предварително загрята умерена фурна, украсяваме ги с клончета магданоз и ги поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало