Кулинарни рецепти » Мус от пушена скумрия

 Мус от пушена скумрия

Продукти:

• 2 пушени скумрии
• 1 опаковка сметана
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Обелваме скумриите, отстраняваме главите, опашките и костите. Нарязваме месото на парченца и го разбиваме с миксер.

Разбиваме сметаната и я прибавяме към рибата заедно с лимоновия сок. Сервираме муса в чиния или върху филии хляб, украсени с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало