Продукти:
• 400 г филе от риба тон (или друга морска риба)
• 450 г къси макарони
• 1 краставица
• 1 червена пиперка
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. мед
• 1 ч.ч. извара
• 1 к.ч. майонеза
• 1/2 ч.л. семена от целина (или стрита сушена целина)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме рибата в малко мазнина или я изпичаме в умерена фурна. Оставяме я да изстине. Сваряваме макароните, изплакваме ги с хладка вода и ги отцеждаме.
Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки пръчици. Чушката нарязваме на лентички.
Разбиваме изварата заедно с меда, горчицата, майонезата и семената от целина.
Нарязваме рибата на ивички и я смесваме с макароните и зеленчуците. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме салатата с медения сос, разбъркваме и я оставяме за известно време в хладилник, преди да поднесем.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...