Кулинарни рецепти » Андалуско гаспачо

 Андалуско гаспачо

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 2 скилидки чесън
• 700 г домати
• 1 малка краставица
• 1 к.ч. майонеза
• 2-3 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка захар
• 1-2 с.л. ситно настърган лук
• червен пипер
• черен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Попарваме доматите и ги обелваме. Отделяме един по-голям домат, а останалите претриваме през цедка заедно с накиснатия и отцеден хляб.

Разреждаме майонезата с оцета и я прибавяме към доматите. Наливаме 3 ч.ч. вода. Прибавяме ситно настъргания лук, посоляваме и подправяме със захарта, черен и червен пипер.

Почистваме от семената отделения домат и обелената краставица, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към супата. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Поднасяме супата с кубчета лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало