Градина » Мястото за бостана се подготвя отрано

 Мястото за бостана се подготвя отрано

Това е особено важно за притежателите на вилни имоти, които нямат добри възможности за напояване, но не е без значение и за всички останали, решили да отгледат вкусни бостански плодове. За дините и пъпешите не бива да се заделя площ, на която са расли краставици, тикви, готварски тиквички и, разбира се, дини и пъпеши. Сега почвата трябва да се обработи колкото е възможно по-дълбоко – на 25-30 сантиметра, или на една права лопата. С тази обработка на 10 кв. метра се заравят по 200-300 г суперфосфат и по 100-200 г калиев сулфат. Много добре ще е да се прибавят и по 40-60 кг угнил или полуразложен оборски тор. Оборският тор може да бъде заменен с компост, получен от угниването на различни растителни остатъци. Не забравяйте, че дълбоката обработка на почвата, придружена от богато торене с органични торове е условието дините и пъпешите да се отгледат без напояване. А най-подходящият момент за свършването на тази работа е октомври.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Опасна гъба боядисва клоните в червено

Ако клонките на дръвчетата във вашата градина почервеняват, а след това изсъхват, те най-вероятно са нападнати от гъбична болест, която се нарича цитоспороза. Най-често такива повреди се наблюдават пр...

Направете поддържаща конструкция за лозето

Създаването на телена конструкция позволява прилагането на резитби като Гюйо, Роая, двустранен кордон и други. Тя осигурява по-висок добив и по-качествено грозде при повечето винени и десертни сортове...

Японската мушмула вече връзва

Вечнозеленото растение от семейство розоцветни е интересен декоративен храст, който краси градините по Черноморското ни крайбрежие. Там ще го срещнете в много вилни парцели и в парковете. Японската му...

Несъвместимост между подложка и присадник

Овощните дръвчета се получават след присаждане на желания сорт върху подходяща подложка. Най-важното изискване при подбора на подложката е да има същата растежна сила, както и сортът. В противен случа...

Начало