Градина » Борбата с плодовите червеи продължава

 Борбата с плодовите червеи продължава

Прибирането на реколтата от ябълките и сливите не е повод за успокоение в борбата с ябълковия и сливовия плодов червей. Периодичните пръскания през сезона на вегетацията се прекратяват, но има много важни неща, които трябва да се извършат сега, през есента.
Много е важно да се съберат окапалите червиви плодове. Голяма част от тях може да се оползотворят по някакъв начин. Ябълките трябва пак внимателно да се оглед при поставянето им за съхранение в домашното плодохранилище, за да не се внесат червиви плодове. Плодохранилището е отлично място за зимуване на ябълковия плодов червей. И той, и сливовият плодов червей зимуват в напуканата кора на дървета. Затова е необходимо след беритбата да се предприеме остъргването й с телена четка. Удобно място за зимуване на тези неприятели е кората и пукнатините на коловете и прътите, с които сте подпирали натежалите от подове клони. Затова и тях огледайте и старателно почистете преди да ги поставите на сушина за съхранение.

Автор: Вестник за градината

Представяме Ви:

Есенна диагностика на овошките

Повечето хора обичат "златната" есен. Едни от първите, най-ярко и разнообразно се оцветяват крушовите дървета. Особено красиви са те с различни присадки, създаващи необичаен живописен колорит. Обаче "...

Палма се захваща от семка

Основният начин за размножаване на палмите е чрез семена. При отделните видове срокът за поникване е изключително разнообразен. За едни може да е 14 дни, а за други - до 4 години. В периода от 1 до 5-...

Патлажанът отива в парника

Искате ли да си отгледате средноран патладжан, засейте семената за разсад през първата десетдневка на март в полутопли парници. Пресният оборски тор в парника трябва да е с дебелина 30 см и почвата въ...

Луковиците на нарциса летуват в почвата

Нарцисът може да престои на едно и също място без да се изваждат луковиците му поне пет години, без това да се отрази отрицателно на развитието и цъфтежа му. Така че ако сте създали лехи или групи от ...

Начало