Късните картофи се прибират, когато надземната маса е изсъхнала. Това предполага, че клубените са със здрава кожица и значи ще се съхраняват по-дълго. Подбраните здрави клубени се оставят в тъмно по...
В периода около средата на октомври до първата половина на ноември може да се засади на открито едър арпаджик (попска, балучка) за ранно пролетно производството на зелен лук. Използват се главичките с...
Ако си засеете целина в началото на февруари в топъл парник, ще имате готов зеленчук през лятото – юли-август. Трябва да знаете, че семената никнат много бавно. За да се ускори поникването, може да ги...
Съгласно науката бялото вино е готово за бутилиране след около шест месеца, съхранявано в дъбови бъчви. Така то съзрява по-бързо от червеното вино, за което е необходимо най-малко 18-20 месеца. Бути...