Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет. При замразяване те стават воднисти, безвкусни.
Можете да приготвите различни консерви с патладжан. Нарежете зеленчуците, изсушете и сложете продукцията в полиетиленов плик, като преди това сте бланширали парчетата в солен разтвор.
След това според рецептата трябва да разпределите на порции, да сварите, изпечете и да ги консервирате самостоятелно или в съчетание с други зеленчуци.
Можете да приготвите патладжана и по друг начин. Нарежете патладжаните на ленти, изпечете ги и ги поставете в хладилната камера в пликчета. Така приготвения зеленчук можете да добавяте към зеленчукови и месни блюда.
Няма любител цветар, който да не познава изправените стъбла на гладиолата, които са обсипани с цвят. От това цвете, което в момента все още се предлага масово по специализираните магазини, може да се ...
Мускарито, известно още като кукувиче грозде, представлява непретенциозно луковично растение с височина 10-20 см. Луковиците са яйцевидни, горните им люспи са по-светли, 1,5 -3,5 см дълги и до 2 см в ...
Любителите на листнодекоративните бегонии могат да получат няколко растения от един единствен лист. С остър нож срежете лист от майчиното растение. Той трябва да е здрав и неповреден. На няколко места...
От това как се движат температурите през пролетта много зависи цъфтежът, опрашването и оплождането при овошките. У нас през зимата рядко хваща студ под критичните граници. През пролетта обаче често из...