Орхидеите в дома ви представляват цветарска гордост. Често много видове от тях се отглеждат трудно и трябва да полагате много усилия за изпълнението на технитевисоки изисквания. Трябва да осигурите на цъфтящите от тях високи опори, за да не се прекършат цветоносите под тежестта на цветовете. Тези тропически красавици обичат топлината и се чувстват добре при температура по-висока от 20 градуса. В периода на цъфтеж не трябва да пресаждате. Това е добре да се направи седмица след това, когато орхидеята прецъфти. Ако розетките на листата са прекалено гъсти, то можете да разделите и разсадите растението. Изваждайте орхидеята от саксията, като се стараете да не повредите корените й, които често са прилепнали до стената на съда. В този случай внимателно ги отделете с остър нож и след това, като хванете растението за листата, го извадете заедно с почвата от саксията. Новият съд, който трябва да бъде малко по-голям по размер от предния, се пълни със специален субстат за орхидеи. Обикновеният почвен субстрат за цветя не е подходящ, тъй като в него се съдържа прекалено много торф, който тези декоративни растения не обичат.
Съкратете подхранването на прецъфтелите орхидеи. Растенията в състояние на покой се поливат само при нужда и когато почвеният субстрат е изсъхнал.
Кафявото пресичане по същество не е болест, а повреда и от него не се лекува, а предпазва. Не се и забелязва, докато виното е напълно изолирано в добре затворен съд. В съприкосновение с въздуха обаче ...
Свежата ядка на шамфъстъка може да се използва за израстване на забележителното нискорастящо дърво. Родът на фъстъченото дърво наброява около 20 вида дървета и храсти с падащи или вечнозелени листа, к...
Най-подходящият период за сеитба на разсад за зеле средноранно производство е края на месец април - началото на май. Засяването се извършва в открити лехи, в градина добре запасена с хранителни вещест...
Портокалът (Citrus sinensis) поизхожда от Южен Китай, Виетнам и предпланините на Хималаите. Среща се навсякъде, където е възможно да се отглежда цитрусови растения. Плодовете са сочни ароматични, и съ...