Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи портокала
• 100 г ягоди
• 100 мл сметана
• 50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета от горната страна на портокалите. Издълбаваме месестата част, нарязваме я на дребно и я смесваме с нарязаните ягоди.
Прибавяме разбитата със захарта сметана и разбъркваме. Напълваме издълбаните портокали с така приготвения крем и поднасяме.
Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...
Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...