Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на филийки лук и гъби. Посоляваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, и варим на умерен огън, докато месото и гъбите омекнат. Прибавяме ориза, разбъркваме и държим на огъня, докато оризът набъбне.
Прехвърляме ястието в тавичка и прибавяме маслините, на които сме махнали костилките, и чушките, нарязани и задушени в малко олио. Сипваме нарязаните на парченца домати, разбъркваме и печем в умерена фурна. Накрая поръсваме гювеча с наситнен магданоз и черен пипер.
Никой не иска и да знае мнението ви по жизненоважни въпроси. В същото време баналните разсъждения на невзрачната колежка се посрещат с интерес. Явно се налага да придадете на аргументите си повече убе...
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...