Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.
Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.
В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.
Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.
Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
От известно време цветът на лицето ви е променен. Главата ви тежи. Изгубихте апетит. Чувствате се така, сякаш леко сте се натровили. Всичко е ясно: организмът ви се нуждае от генерално почистване, или...
Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...