Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от морска риба
• 300 г спанак
• 500 г домати
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка копър
• 1 връзка магданоз
• 1 лимон
• 3-4 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака, копъра и магданоза и ги размесваме. Застиламе с половината зелении дъното на тавата. Нареждаме отгоре нарязаната на парчета риба. Покриваме с останалата част от зелената смес и нареждаме отгоре лимонови кръгчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги запържваме. Посоляваме и изсипваме върху рибата. Задушаваме в умерено загрята фурна, докато рибата омекне, а сосът се сгъсти.
Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...
Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...
За да не се допусне появата на рак на млечната жлеза през менопаузата, трябва да се съблюдава строг режим на рационално хранене. Хроничното преяждане, увеличената употреба на животински мазнини с висо...
Бутракът (Bidens tripartita L) е плевел. Той е едногодишно тревисто растение с височина до 80 см, право цилиндрично стъбло, зелено или малко червеникаво. Листата са къси, с дръжки, дълбоко триразделни...