Диетични рецепти » Живовлекът избавя от девет болежки

 Живовлекът избавя от девет болежки

Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на една или друга болест:
• Имате ли мокрещи и гноящи рани, притиснете живовлек към тях и той прекрасно ще ги изчисти.
• Ако го сварите с оцет и сол и след това го изядете, веднага ще спрете разстройството на стомаха.
• А ако към него прибавите сварена леща, може да излекувате даже и дизентерия.
• Смляно с яйчен жълтък, растението цери изгаряния.
• При кръвохрачене помага прецеден сок от живовлек, ако се пие много често.
• При зъбобол се препоръчва да се ядат листа от билката.
• Смесени с вино, семената на живовлека се пият при болки в бъбреците и пикочния мехур.
• Много отдавна с помощта на живовлек лекували треска. Вземали три коренчета от билката, разтваряли ги в равно количество вино и вода и давали на болния да пие.
• Когато човек се чувства уморен и краката силно го болят, много ефикасно е да ги увиете с напоени листа от живовлек с оцет.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Внимание, плесен по храната!

Да, от плесен са направили първите антибиотици. Но това не означава, че днес трябва да прощаваме всичко на „зелените човечета". Защото много от плесените не само че не могат да лекуват, а, напрот...

Ряпата лекува артрит

Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...

Ехинацеята – перфектен имуностимулатор

Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...

Вредните храни

Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...

Начало