Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 к.ч. нишесте
• 1 яйце
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 3 ч.ч. мляко разтваряме половината от захарта и кипваме на огъня. Към останалото мляко прибавяме разбития жълтък, нишестето и ванилията. Разбъркваме и сипваме във врящото мляко. Сваряваме гъст крем, към който прибавяме разбития белтък и останалата захар.
Отделно обелваме ябълките, издълбаваме вътрешността им и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги 5 мин в малко вода. После ги нареждаме в съд за сервиране и ги заливаме с крема.
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...
Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...
Много от проблемите - житейски и особено здравословни, могат да бъдат преодолени като смените привичките си за хранене. Това е най-простият, но много действен начин да влезете в естествения си биологи...
Месото е най-древната храна, употребявана от човека преди развитието на земеделието. Поради тази причина то и сега в по-голяма или по-малка степен присъства на нашата трапеза. Често по един или друг п...