Диетични рецепти » Панирани месни хапки

 Панирани месни хапки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месо
• 1 яйце
• 2 с.л.брашно
• 2 с.л. галета
• 40 г краве масло
• 1-2 глави лук

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото, нарязваме го на хапки, овалваме го последователно в брашното, яйцето и галетата и го изпържваме в маслото.

Изваждаме месото и в същата мазнина изпържваме сварения и нарязан лук. Поднасяме лука като гарнитура към месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофените обелки вършат добра работа

Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...

За да избегнеш пърхота, сменяй възглавницата на 2-3 месеца

Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Лещата - неподозирано лекарство

Родината на лещата е Югодападна Азия, където тя се отглежда вече четири хилядолетия. От всиечки бобови растения лещата има най-високо съдържание на белтъчини – повече от 40 процента от съдържанието. ...

Начало