Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче прясно зеле
• 2-3 картофа
• 1 тиквичка
• 1 домат
• 2 моркова
• 1 к.ч. грах от консерва
• 1 к.ч.сметана
• 40 г краве масло
• магданоз, сол
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на ситно, задушаваме ги в маслото и малко вода и ги сипваме във врящата подсолена вода. Прибавяме нарязаните зеленчуци и граха и варим до готовност.
Накрая застройваме със сметаната и поръсваме с наситнен магданоз.
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...